Amazing Grace
woensdag 15 oktober 2008 12:39

Deze week draait de film Amazing Grace in de bioscoop. Een aangrijpend verhaal gebaseerd op het leven van John Newton die de tekst van het lied Amazing Grace maakte op de melodie van een lied dat de slaven zongen.

Na het lezen van het boek 'Genade, wat een wonder' door Philip Yancy werd ik zo aangeraakt, door wat hij schrijft over genade en ook door hoe het boek eindigt met het zelfde lied, dat het mij inspireerde om een nieuwe tekst te maken op 'Amazing Grace'. Met deze tekst heb ik in de vorm van een gebed geprobeert te verwoorden wat genade voor mij betekent.

Het eerste couplet laat iets zien van het beeld van de verloren zoon, een van de meest sprekende verhalen waarin Jezus ons Gods genade duidelijk maakt.

Het tweede couplet neemt ons mee naar het kruis, waar Gods genade ultiem zichtbaar wordt in Jezus, die zelfs zijn moordenaars vergeeft.

Het derde couplet laat zien dat genade ook vandaag het verschil maakt en door mijn leven zichtbaar mag worden. Gods genade, die nooit volledig te bevatten is, maar die we steeds weer mogen ontvangen en doorgeven. Genade zo verbazend goed!