Inzenden

Deze website wil een platform zijn voor goede eigentijdse samenzang liederen. Als je orginele, goed zingbare nederlandstalige liederen hebt, die je vrijuit wilt delen, neem dan gerust contact op. Mijn mailadres is info@nieuwlied.nl

Er is behoefte aan goede themaliederen die aansluiten bij onze cultuur. Liederen die echt zijn en die diepgang hebben. Door de vele vertalingen (die ook heel goed kunnen zijn) gaat er veel van de oorspronkelijkheid verloren. Bij opwekkingsliederen zijn de thema's veelal hetzelfde, Nieuwlied wil hierin een aanvulling zijn. Zie verder onder studies voor meer achtergrondinformatie over liedschrijven en over de criteria voor de liederen.

Als je een lied instuurt moet er minimaal een redelijke opname of midi van zijn en zowel de losse tekst als de tekst met akkoorden. Liefst ook bladmuziek. Verder moet je de rechten zelf vastleggen. De eenvoudigste manier om auteursrechten vast te leggen is door ze in een gesloten envelope aangetekend naar jezelf op te sturen. Mijn liederen zijn vastgelegd bij Continental Sound. Als je van een van deze liederen een opname gaat maken moet dit wel in overleg vanwege de rechten. Alle op deze site geplaatste teksten en muziek worden als promotie gratis ter beschikking gesteld. Voor het gebruik van deze of andere liederen in kerk of gemeente is registratie bij de stichting CCLI nodig.